Stad av skuggor


Igår läste jag ut min första bok 2014, vilket var Stad av skuggor av Cassandra Clare, som är första boken i serien The mortal instruments. Boken är 527 sidor lång.
Baksidan
Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, skräck och förbjuden kärlek.
 
Det är sommarlov och Clary Fray har äntligen fått med sig sin bäste vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig utekväll och Clarys liv får en helt ny vändning. Clary blir vittne till hur tre ungdomar med märkliga tatueringar dödar en kille inne på klubben. Kroppen försvinner utan minsta blodspår och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. Nästa dag dyker en av mördarna, Jace, upp på samma fik som Clary och Simon. Den kvällen försvinner Clarys mamma spårlöst...
 
Jag hade ganska höga förhoppningar om den här boken, eftersom det lät som en bok helt i min smak. Jag tycker att början fångar läsaren bra och drar oss effektivt in i historien. Jag tyckte att kvalitén hölls rätt bra genom hela boken, med ett fåtal långtråkiga händelser. Genom boken fick man en del knytnävsslag i form av oförutsägbara händelser, vilket bara gjorde boken än mer intressant, om än smått irriterande mot slutet där mitt hjärta fick rejält med stryk. Trots stryket mot slutet av boken tyckte jag tack och lov att boken fick ett bra slut!
 
Betyg 4/5
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Jarina:

skriven

Svar: Tack så mycket! :) Åh vad synd att ni inte har någon snö, men det kommer säkert snart ska du se!

Svar: Ja vi får hoppas att snön snart kommer och att vi slipper allt regnande ett tag!
Saras fotografier

2 Emme:

skriven

Älskade den boken! Ska snart läsa uppföljaren :)

Riktigt kul med en till bokblogg, är du ny eller har du drivit bokblogg ett tag tillbaka?:)

SV: Ja det är supermys! Ja det vill jag med, snart ett år sedan sist ju :s

Svar: Jag är ny med att driva bokblogg, har tidigare drivit en fotoblogg! :) Jag får förhoppningsvis uppföljaren när jag fyller år om två veckorXD
Saras fotografier

3 Jossan:

skriven

Jag gillar den boken, men blev SJUUUKT besviken på filmen...


Sv; Det blev jättegott verkligen! :)

Svar: Jag har fortfarande inte sätt filmen, men får ta och göra det snart!
Saras fotografier

4 Emme ∞:

skriven

SV: Åh vad kul, välkommen till "bokbloggarvärlden"!^^
(är själv med i den kategorin)
Åh grattis i förskott! :)

5 Lihini W:

skriven

fin blogg!

Kommentera här: