5 Läs mer >>
 
 
 

...

8 Läs mer >>
 
Igår gjorde jag en memory jar. De senaste åren har det blivit väldigt populärt, särskilt i USA. Det man gör är att man pyntar en glasburk och varje gång man gör något roligt, eller det händer något roligt man vill komma ihåg, lägger man i en liten lapp med dagens datum och händelsen i burken! När året har gått, tar man ut alla lapparna och läser demXD

Memory jar

5 Läs mer >>

Igår läste jag ut min första bok 2014, vilket var Stad av skuggor av Cassandra Clare, som är första boken i serien The mortal instruments. Boken är 527 sidor lång.
Baksidan
Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, skräck och förbjuden kärlek.
 
Det är sommarlov och Clary Fray har äntligen fått med sig sin bäste vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig utekväll och Clarys liv får en helt ny vändning. Clary blir vittne till hur tre ungdomar med märkliga tatueringar dödar en kille inne på klubben. Kroppen försvinner utan minsta blodspår och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. Nästa dag dyker en av mördarna, Jace, upp på samma fik som Clary och Simon. Den kvällen försvinner Clarys mamma spårlöst...
 
Jag hade ganska höga förhoppningar om den här boken, eftersom det lät som en bok helt i min smak. Jag tycker att början fångar läsaren bra och drar oss effektivt in i historien. Jag tyckte att kvalitén hölls rätt bra genom hela boken, med ett fåtal långtråkiga händelser. Genom boken fick man en del knytnävsslag i form av oförutsägbara händelser, vilket bara gjorde boken än mer intressant, om än smått irriterande mot slutet där mitt hjärta fick rejält med stryk. Trots stryket mot slutet av boken tyckte jag tack och lov att boken fick ett bra slut!
 
Betyg 4/5
 
 
 
 

Stad av skuggor

2 Läs mer >>
Jag kan omöjligt vara den ända som bara älskar känslan av en riktigt gammal bok i min hand. Gammla böcker är så himla fina och tanken på bokens långa historia och vad den varit med om, är näst in till magisk!
 
(bilden är från we heart it)

Oldies...

1 Läs mer >>
 
Det här är en rolig grej som jag såg en tjej göra på youtube. Att föra en karaktärsdagbok innebär att man skapar en karaktär och för den karaktärens dagbok. Jag tycker själv att den är ganska tråkigt att skriva dagbok om mig själv och mitt vanliga liv, men att hitta på en annan person och få skriva ur den personens synvinkel och vad som händer i den personens liv är en helt annan sak. Det är en väldigt bra grej att göra om du vill bli bättre på att skriva eller förstå och se saker ur någon annans synvinkel. 
Min karaktärsdagbok handlar om en tjej som precis börjat utöva religionen Wicca. Hon är ganska förvirrad och slits mellan två världar. En där hon är den helt vanliga skoltjejen Agnes och en värld där hon är häxan Agnes. 

Karaktärsdagbok

1 Läs mer >>
 
Det här är alla böcker jag fick i julklapp. Jag har läst alla Harry Potter-böckerna innan, men tyckte att det skulle vara kul att ha alla böckerna, dels för att de är så fina och dels för att jag vill läsa dem igen och jag gillar inte att låna böcker på bibliotek. Stad av skuggor håller jag på att läsa nu och jag tycker verkligen att den är bra. Jag har kommit ungefär halvvägs, så min uppfattning om boken kan ju fortfarande ändras, men so far gillar jag den. 

Klapp böcker

1 Läs mer >>

Igår började jag skriva på en novell som jag ska skicka in till en novelltävling med  temat förnekelse. Skriver först en kladd för hand, för att sen renskriva och korrigera den i datorn. Jag har för mig att tävlingen pågår till den 20 januari, så jag har gått om tid på mig. Det är min första skrivartävling så jag har inga förhoppningar om någon vinst, men tänkte att det kunde vara en bra erfarenhet. När tävlingen är över kan jag lägga upp novellen om det är någon som vill läsa den. 

Novell skrivande

0 Läs mer >>
Tänkte börja inlägget med att hälsa er varmt välkomna till min lilla blogg. Jag hoppas verkligen att ni kommer trivas här och att ni får någon nytta ut av det jag delar med mig av. 
Böcker behöver inte bara användas för att läsas, de kan även funka oerhört bra som dekoration eller en inredningsdetalj. 
 
(bilden är lånad)
 

Dekorativt

1 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...